Om att försämra för barn

Det levereras ”kraftfulla” förslag för att försämra för barn.

Flerbarnstillägget är ifrågasatt.
I vissa kretsar har det varit det innan, då de tror att det uppmuntrar till att få fler barn. Jag tycker det är befängt att tro att ett eller än mindre flera barn är en vinst för privatekonomin.

Att hitta på (fler) system som ska ”ge incitament” till vuxna människor att göra si eller så, men som istället slår direkt på barn är bland det mest cyniska jag kan tänka mig.

Inget barn har valt sina föräldrar med allt vad det innebär. Därför är det alla vuxnas uppgift att hitta system där alla barn kan må bra. Ekonomisk trygghet är ett sådant.

Vi vet redan att det finns ett alltför stort antal barn i Sverige som är fattiga för att deras föräldrar saknar någon inkomst att tala om. Att ”straffa” hela familjen istället för att ha en ordentlig arbetsmarknadspolitik och andra trygghetssystem som gör att ingen ska behöva oroa ihjäl sig för att bli arbetslös eller sjuk, är så fel det kan bli.

Vi behöver mer pengar till barnen i skolan, mer pengar till kultur och idrott som barn kan ta del av, fler spontanlekplatser ute, kanske avgiftsfri kollektivtrafik för barn och unga osv.

Vi behöver inte ett borttaget flerbarnstillägg för barn och därmed fler fattiga barn. För de som så säkert tror att det är det som skulle få människor som i dag inte har ett arbete att få ett, ganska dyrköpt att sedan inse att det bara sabbade för barn.

171021742_4327251880618836_2574716649988090559_n

1 tanke kring ”Om att försämra för barn

  1. Elisabeth Lindström

    Det är även kvinnofientligt under förmenta argument om att ’värna kvinnors rätt till självständighet’. Jag avskyr alla olika sätt det finns att lägga sig i vad kvinnor ska göra eller inte göra, hur vi ska klä oss – för mycket eller för litet, alltid är det nåt fel! Du har helt rätt, en tillmötesgående arbetsmarknad med tillgänglig barnomsorg, yrkes- och språkträning, stöttning av seriösa arbetsgivare, hårda straff för de som utnyttjar svart arbetskraft, utbyggnad av SFI – lärare och tillgänglighet, bostäder som folk ar råd att bo i, samhällsservice! Jämlikhet, klasskamp! Blir så upprörd, bra Elin! JÄTTEBRA, KÄMPA PÅ!

Kommentarer är stängda.