Söndag och krukväxterna

växtsöndag

Den här veckan. Sportlovsvecka där jag bor. Det har varit lite blandade grejer, bland annat möte med den ny aministern Stenevi, som jag tyckte var jättebra. Samma kväll var hon jättebra i en debatt med M-ledaren. Höll nivån och gjorde tom honom bättre. Duktig kvinna!

Jag har promenerat en del. Det har varit de vanliga mötena. Har träffat en regional organisation för VBU, fd PappaBarn. Ett möte med infrastrukturministern som träffade distriktsstyrelsen, ett seminarium om resurser till skolan.

På kvällarna har jag också haft möte med Ecpat-styrelsen, ett av mina sista. Kväll om hur man skriver motioner och nya medlemmars möte och så en längre första sittning med S-kvinnor i länet om partiprogrammet som ska tas på kongressen i augusti.

Annars rullar ju kontakter och sådant på som vanligt. Efter det här ska jag dra iväg en debattartikel vi har jobbat med i veckan.

I dag skulle jag bara sätta några sticklingar av palettblad som rotat sig fint. Men så spårade det ur lite, så det blev lite mer fix med de av vintern plågade växterna. Tänkte att kanske var det nu dags att sära lite på några svärmorstungor ändå, fast jag vet att de gillar att stå tight, men det var länge sedan jag gjorde det. Kanske tre år. Jag är väldig förtjust i den ljusare varianten jag hittade lite övergiven och superbillig i en blombutik för kanske två år sedan. Här är en rosett separerad som jag hoppas ska ta sig. Googlade och lärde mig att den heter Moonshine. Men jag är inte sådär nördig med väster. Vet inte vad mina olika palettblad heter. Jag tycker bara om när det växer och när jag får ha fingrarna i jorden ibland.

Påbörjat läsningen av boken om Donald Trump skriven av hans syskondotter Mary L. Trump. Läst en tredjedel. Frustrerande då engelskan gör att jag inte kan läsa lika fort som jag brukar, men ändå, tack svensk skola för att jag inte har några problem med att läsa en bok på engelska.

I går kväll såg vi mellon, vi eftersom barnet är här och det är förstås en högtid att bejaka. Jag blev på riktigt glad när Clara Klingenström gick vidare, med sin öppna och såriga låt. Plus hon sjunger bra och verkar vara en sådan sympatisk och naturlig människa. Det är inte intrycket man får av alla. Och då menar jag generellt, inte i mellon bara.

Bakade bullar i veckan också. Lite spontant. Fyllde med dels mandelmassa, dels nötkräm. Det blev väldigt gott. Bullar är aldrig så svårt/jobbigt att baka som jag inbillar mig innan.