Kuken som centrum

Sent söndag kväll. Klassikern att checka av inför kommande vecka och skicka några viktiga mejl är precis gjort.

Den här helgen inleddes med att sent fredag eftermiddag viga tre par i stadshuset. Det blir så bra fredagsfeeling på det. För att inte skrämmas klippte jag mitt Corona-hår dagen innan. Det vettigaste jag gjorde igår var att promenera och i viss mån agera mattecoach online. I dag har jag varit stöd i engelska åt en ungdom i min närhet. Det är kul att kunna hjälpa till.

Tidigare i veckan har det varit skärmmöten med fyra olika ministrar, utskottsgruppen, riksdagsgruppen och distriktsstyrelsen. Några telefonmöten på det.

Och så det kanske peppigaste, två studiecirklar som jag leder. På boken ”Vad är socialdemokrati?”. Nya upplagan. Nu är vi verkligen igång.

Jag har fått guldstjärna varje dag i stegtävlingen som någon initierade för S-riksdagsgruppen. Jag tänker att jag inte bryr mig om sånt trams. Men det gör jag. Finns väl värre grupptryck.

Den här grejen med sexköp. Exakt INGEN är väl i chock. Vi vet att det köps kroppar dagligen. I stora mängder. Men så fick köparen ett så väldigt tydligt ansikte. En känd anti-feminist. Jag har likt många andra varit så arg. Inte prompt på honom, för han är ingen. Utan på att vi inte gjort tillräckligt för att döda det system som gör att detta kan fortgå. Att kroppar säljs igen och igen. Och den förbannade efterfrågan. Tydligen vanligt att unga män köper kvinnor för att få göra sådant som de sett i porren som deras flickvänner inte vill göra. Apropå ett vansinnigt system. Kuken kan inte få fortsätta vara världens centrum.