Vuxna måste skärpa sig

När man är på Legoland eller på annan park får man sköta sig. Tänker att det är viktigt när man är många på samma plats att man som vuxen är gott föredöme. Inte gnäller, väntar på sin tur och slänger skräp där man ska. Sånt.

Så i en kö till en attraktion. Pappa med liten tjej tränger sig före alla. Från sist till först ungefär. Han inser att här är det längdkrav och att pluttan nog inte klarar det. Så han tänker lurigt att han lyfter upp henne och på så sätt kan lura personalen. Jag har jobbat som attraktionsförare och undrar stillsamt om han tror att alla är som honom, liiite korkade.

Så han får sätta ner henne. Och hon når inte upp till den legobit hon borde. Men självklart ska han tjafsa med den tappre sommarjobbaren innan han surt lämnar.

Jag fascineras på något sätt över hur somliga är funtade. Roligast är att de tror de är smartasses medan alla andra skakar på huvudet. Synligt eller inombords.

Såg att det kommit ny forskning. Att barn som mobbar sannolikt fått med sig sådant beteende hemifrån. Ju äldre jag blir desto mer förbannad blir jag på vuxna som inte är vuxna med barn.