Legoland, mycket bra

Att få åka till Legoland var sådant jag som liten visste var helt hopplöst. Det skulle aldrig hända. För det första skulle kor mjölkas, för det andra åkte vi som längst till … Ja, inte långt.

Men vad gör det när man både gillar kor och får åka efter att man fyllt 40! Inget. kanske till och med uppskattar det mer nu.

Jag hade kollat upp lite för lite vad Legoland egentligen erbjuder, såg mest fram emot alla legobyggen. Det sk ”Miniland”. Och som jag gillade miniland. Många olika miljöer från Danmark och närliggande länder. Göta kanal från Sverige till exempel. Modellerna innehåller också rörliga delar. Båtar och bilar som åker runt till exempel. Och det är mycket. Väldigt mycket! Det är svårt att se sig mätt. Plötslig tupptäcker jag något nytt. Bergsklättrare på någon klippa. Campare under en buske. Men var det inte orimligt många bröllop?

Här är en bild från Bergen jag tycker mycket om. Torgliv!

lego2

Men utöver det fanns en massa olika sorters karuseller, korta filmvisningar, ett stort akvarium med bland annat hajar, liksom pingviner (man kan ju ogilla vilda djur i fångenskap men jag bara berättar). Det gavs flera shower (mycket omtyckta av medföljande snart sjuåring) och figurer rörde sig bland gästerna för fototillfällen och kramar. Parken var indelad i olika temaområden och det fanns helt enkelt väldigt mycket att göra. Vi var där i två dagar och det behövdes.

Gott om olika restauranger för alla smaker och inte så hutlösa priser jag kanske hade tänkt mig.

Bäst av allt gillade jag Battle of the brick, en show med riktiga hästar. Skickade bilder till vänner och fick tillbaka: Otroligt vad de kan göra med lego nu för tiden. Nu överväger jag själv att bli riddare.

lego1

Vi sov i Vejle cirka 20 minuter bort natten innan och natten efter Legoland. Billigare än att bo på hotell nära. Men natten mellan parkdagarna sov vi i Legolands hotell som är nytt för året. Ligger precis bredvid parken.

slottet

Ni ser ju själva hur coolt det är. Det var superfräscht och fint och roligt. Roligaste rum jag bott i. Fanns stor box med lego på rummet. Vi bodde i ett sk prinsessrum och det hade en liten egen avdelning för barnen med fin våningssäng och egen TV. Och helt dekorerat.

Förstå hur kul det var att sova här:

lego3

Obeservera legokatten!

Om ni har råd och funderar på Legoland kan jag bara rekommendera det. Bättre än mina förväntningar.

Dessutom för mig bra väder. Inte varmt. Inte kallt. Mer kan man inte önska.