Nationaldag och kärlek

I dag är det nationaldagen.

Scannade Facebook i morse och någon för mig okänd person hade valt att dela/repetera ett inlägg jag skrivit för två år sedan. Det var klokt skrivet av mig. Och gäller än i dag. Fetar ett mycket relevant stycke.

Sverige.
Vi som är födda här har fått skattefinansierad sjukvård sedan innan födseln, tolv års gratis skolgång om vi velat och så gratis undervisning på universitet om vi känt för det. Lite beroende på hur gamla vi hunnit bli förstås. Naturen är fantastisk och någon tänker på att det inte ska bullra i våra bostäder. Det är noga med vatten och avlopp och kontroll av det vi äter, allt för vår hälsa. Ett pass som gör att vi är välkomna i nästan hela världen. Möjlighet till semester. Som kvinna har du alla rättigheter, i alla fall på papperet. Det mesta blir hela tiden ännu bättre.
Jag har fått allt detta, som andra innan mig slagits för. Det är väldigt svårt att förstå de som hävdar att allt är skit och dessutom använder sitt missnöje till att göra ner andra på olika sätt.
Jag väljer att bidra med det jag kan. För ett ännu bättre Sverige och en bättre värld.
”Folkets längtan efter frihet kan under långa loppet inte slås ner. Den kommer att leva och segra till sist.” -Palme
(Sverige kan bli ännu bättre på jämlikhet och välfärd. Vi ska uppmontera, inte nedmontera.)

I går avrundade jag dagen med en vigsel, innan jag hade ett kvällsmöte med ordförandena i samarbetarpartierna här i Gävle. Väldigt trevligt.

Den här dagen började jag med ytterligare en vigsel. Det är alltid en bra känsla efteråt. Ser fram emot lördag då jag ska vara gäst på bröllop. Som omväxling.

IMG_5572