Varför skulle jag inte ha skrivit så på en delningsbild?

Precis som min statsminister Stefan Löfven tycker också jag att det ska vara ordning och reda på svensk arbetsmarknad och inga människor ska utnyttjas, vilket vi ser en hel del otäcka exempel på i dag. Alla seriösa näringsidkare får problem med att konkurrera med oseriösa. Så ska vi inte ha det.
Däremot skulle jag aldrig välja att på en delningsbild från Socialdemokraterna hightlighta en text som ”Det är orimligt att det kommer tusentals personer varje år till Sverige för att göra jobb som arbetslösa i Sverige kan utföra” som någon valt att göra åt Löfven.
Varför skulle jag inte det?
Som förtroendevald tycker jag så här:
 Huvudproblemet på arbetsmarknaden är inte personer som kommer till Sverige för att jobba. Det är de oseriösa arbetsgivare som generellt skiter i vad som är tillåtet och inte. Det borde stått på den delningsbilden.
 Det är lätt att tolka det här generellt som att icke-svenskar inte är välkomna i Sverige. Det tycker jag att de är.
 Det gjordes under hösten en annan olycklig delningsbild som lätt kunde tolkas som att asylsökande generellt är säkerhetsproblem. Det stämmer inte och delningsbilden plockades bort. Den här är i samma härad, att peka ut ett vi och dom. Det är grumligt och inget S ska ägna en millisekund åt. Någonsin.
 S valstrategi handlar om att vinna tillbaka besvikna som röstat på SD samt sk blockbytare. Någon tänker förmodligen att detta lockar åtminstone en av de grupperna. Men vad händer också? Det får en väldig massa vettiga, varma, humanistiska S-väljare att undra om vi tappat något? Vett och sans i retoriken till exempel. Kommentarerna på Löfvens uppdatering visar det.
 Och i sak att fundera över. Varför söker inte arbetslösa de jobb som åsyftas? Det står dem fritt att göra det. Men det verkar inte ske. Ska jobben då inte bli gjorda? (Självklart till rätt villkor).
Väljer att dela min utskottskollega Petter Löbergs bild från i veckan.

pwetters