Myten om eldningen

För en tid sedan började det snurra på sociala medier att man inte längre skulle få ha kaminer eller annan typ av vedeldning hemma.

Helt nyligen fick vi se en moderat riksdagsledamot publicera detta för att spä på myten och samtidigt få det att verka som att alla, utom hen själv, är lite dumma, förstås.

”Ett av de senaste landsbygdsfientliga förslagen som MP/S regeringen banat väg för är en reglering som i praktiken innebär ett förbud mot nyinstallation av vedspisar och braskaminer i hemmet. Det här är en reglering som i synnerhet slår mot hushållen på landsbygden. Det är samtidigt något som strider helt mot den av regeringen uttalade ambitionen om att stärka beredskapen i Sverige vid oförutsedda katastrofer, då tillgång till alternativa värmekällor är av stor vikt.”

Så vad gäller!? Det kan man ta reda på om man vill. Rekommenderar den här läsningen hos Boverket.