Gävlemoderaten säger adjö till anständighet

hottibel

Fick den här bilden på en tweet från en riksdagsledamot skickad till mig.

Personen är just nu omskriven hemma i Gävle utifrån att han och en del av hans partivänner är besvikna över hans föreslagna plats på riksdagslistan inför 2018. Det skrivs att han ”petats ner”. Korrekt är att han föreslås till samma plats som han gjorde 2010 och 2014. Plats tre. 2014 räckte inte det till att komma in i riksdagen, men han kom in då Margareta B Kjellin avled. Ryktet säger dessutom att det var nära att tredjeplatsen rök 2014 när listorna skulle sättas. Att det bara var ytterst liten skillnad mellan honom och Måns Montell som nu är den som föreslås toppa Moderaternas lista.

Jag vet inte exakt hur Moderaterna i Gävleborg arbetar med resultatet från det provval som har genomförts. Där fick han vad jag kan förstå störst stöd. Några hävdar därför att det finns en självklarhet i att han därmed ska föreslås främst. Antingen är provvalet absolut, eller så är det ett inspel i valberedningens arbete. Det verkar vara det senare och då kan det bli så här. Valberedningen kan ha kännedom om helheten som inte alla medlemmar har.

Åter till bilden. Är den publicerad i affekt och blev fel? För det är tydligen ”krig” säger en av hans partivänner från Gävle som stöttar honom påstått.  Fel kan det bli ibland, men han har gjort så många misstag på sociala medier att han borde ha lärt sig tänka en extra gång.

LSS, för mig är det självklart att alla som behöver assistans ska ha assistans. Det är vi helt överens om. Men jag skulle inte drömma om att illustrera mitt stöd för assistansen på det här sättet.

Eftersom jag också gillar de saker som på bilden anklagas för att vara orsaken till problemen med assistansen blir jag extra arg. Det är ett antal domar, inte resurser främst, som varit problemet. Bilden ger en felaktig bild.

Att han tycker att friska inte ska få subventionerade cyklar kan verka mer rimligt. Men om man sedan betänker att det är en strategi för att ställa om trafiken i storstäderna som smutsar luften så att människor blir sjuka verkar ju subventionen ha ett klart syfte som inte är så tokigt.

Inte konstigare än att han, efter vad jag förstår, är för att friska människor ska få bidrag till sin städning. Eller till att renovera sina sommarhus utomlands.

Att han gräver i den bruna dyn som skrämmer mig. Det förvånar mig inte för vi har sett det sluttande planet hos en del. Kontot han retweetade från delar konsekvent brun sörja. Vi kan kalla kontot källkritikbefriad. Varför följer riksdagsledamoten sånt? Inte verkar det vara för att hålla koll på fiender i alla fall.

Han använder en bild vars enda syfte är att få det att verka som att indragen assistans är flyktingars fel. Varför väljer man att göra så?

Det finns bara två svar. Antingen förstår han inte vad bilden signalerar eller så tycker han just så.

Båda är lika illa. Det finns inga förmildrande omständigheter. Anständigheten hos den här riksdagsledamoten är som bortblåst.

Det är modigt av Moderaternas valberedning att inte toppa med honom. Frågan är varför han ska vara med alls.