Mors dag och det

julmormor

De där kvinnorna är allt.
Här är jag, mamma och mormor på julafton senast.
Min mamma fick mig när hon var 17. Då bodde vi kvar några år hos mormor och morfar. Mamma har alltid bara fixat saker, lärt mig om hästar och att man kan göra det mesta man vill. Så det har jag gjort. Tänker ofta på det när andra ojar sig över unga föräldrar och målar fan på väggen. Det är inte åldern det kommer an på, det är attityden. Utan min mamma vet jag inte vem jag hade varit.
Mormor fick sitt första barn när hon var 16. Var ensamstående tvåbarnsförälder när hon knappt var myndig pga lungsjukdom som härjade i landet då. Hon har alltid varit där för mig. Bästa tipset någonsin var en gång när jag hade hjärtesorg en gång och hon tipsade mig om att gå ut i skogen och skrika. Funkade bra! Bäst på att göra äppelmos är hon också.
Glad för att just de här är min mamma och min mormor.