Kurs-helg

bommervik

Det här är gänget som är det första som går Socialdemokraternas ledarutbildning Steg 3, utifrån den nya studieplan som partiet har.

Ungefär hundra personer från hela landet. Arbetarekommunordföranden, kommunalråd, oppositionsråd,gruppledare i fullmäktige, nämnder och bolag där många också är ordföranden, riksdagsledamöter … Minst sagt mycket samlad erfarenhet. Men som trots det vill ha mer och utvecklas utifrån att omvärlden och partiet gör det.

Det är också en av de saker jag tar med mig främst, när Tomas Eneroth (partiets studieledare) besökte oss och talade om just det, vikten av att aldrig någonsin tro att man är fullärd, att ingen kurs har mer att ge.

Jag önskar att alla socialdemokrater som i dag har uppdrag av olika slag, och inte gått en kurs de senaste fem åren (några har inte gjort det på långt mycket längre än så) genast anmäler sig till något av allt som finns.

Vi höll på från 9:45 i fredags till klockan 16 i dag och klockan var strax innan 20 när jag kom hem. Fullmatat så klart. Jag är trött. I morgon är det måndag igen! Företagsbesök står på agendan!