Men innan helgen …

… har veckan rullat på med både det ena och det andra. I går torsdag hade JU debatter och jag debatterade följande: nord1

Det jag gör på bilden är att jag redigerar höjden på talarstolen innan jag sätter igång.

Efter debatterna var färdiga, vi var rät överens i frågorna, så for några av oss norrut med flyt (alltid nervpirrande) och landade i Umeå efter 22. Då var det regn och regn var det länge sedan jag träffade, uppfriskande.

Lade mig nästan direkt, men blev peppad av att hotellet hade hantlar i varje rum och eftersom jag lärt mig en del hantelövningar körde jag ett gäng innan.

Justitieutskottet åker runt till alla sju polisregioner och i dag var det alltså Nord som gällde. Näst sist ut så att säga, vi har Stockholm kvar. Regionerna lägger själva upp dagen, men de har kommunicerat med varandra så det är varierande och informerande. Vi träffar självklart också fackföreträdare. Just i Nord hade tyvärr inte Polisförbundet möjlighet.

Vi gick igenom ett fall de haft och framgångsrikt avslöjat en stor narkotikaförsäljare på nätet, vi talade om samarbete mellan poliser i olika länder och om medborgarlöften. Bland annat.

På bilden är några av oss, men vi var ett par till.

nord

Nu sitter jag sedan någon timme på tåget. Min första gång sträckan Umeå-Gävle utan byte. Det ryktas om sämre väder hemma, men i Sundsvallstrakten skiner solen.