Alliansen tog inte makten, bara posterna

Minns ni det här? När Inger Källgren Sawela berättar vad Moderaterna ska ta itu med efter att ha chansen till ledande politiska poster i Gävle kommun efter 96 år i opposition?

Till Gefle Dagblad sade hon:

“Det som kommer att märkas nu är vår satsning på ett tryggt och snyggt i Gävle. Papperskorgar, måla, göra tydligt. Sådana enkla saker som man inte behöver göra så väldigt komplicerat.”

Träffade en tidigare mycket aktiv folkpartist (de hette så förut) som sade: -De verkar ju bara köra vidare på ert, de har väl insett att det är bäst för kommunen!

Nu har vi förstått att ett gäng motioner Alliansen lade i opposition inte längre är aktuella att driva fram. De ska be kommunfullmäktige att få återta dem. Insikt om att den egna politiken brister?

Och tänk igen, har vi egentligen fått veta något mer än diffusa saker om ”bättre företagsklimat” (som om någon vill ha dåligt)?  I övrigt har det hittills varit noll. Mest verkar de försöka vrida sig själva ut och in för att komma ifrån de beslut kring budgeten som togs i november som de inte längre vill verkställa.

Inte ens Bornegrims fagra löfte om att flytta den mycket provocerande, rosa bilkonsten till högskolan där de håller på med HBT och sånt (googla denna sjuka sägning) har det hänt något med. Och det som bara skulle ta en lunchrast!

Inte har jag sett någon uppsnyggad papperskorg heller!

Är det så här det ska vara, att de ska segla vidare på den rödgröna politiken som styrt Gävle under de senaste åren och inte våga ta i någonting som de egentligen vill göra?

Borde jag egentligen vara glad över att vi hittills inte ser mycket av blå politik? Kanske.

Men vad skulle de då med makten till? Den rödgröna politiken i Gävle drivs  bäst av de rödgröna, som också förstår vad de håller på med.

Det är tydligt att Alliansen i Gävle inte alls tagit makten, bara uppdragen. Var är makten? Hos SD?