Fredagsbesöken

I fredags gjorde jag tre olika verksamhetsbesök med lokala politiker. I Bollnäs träffade jag Anny Jernberg som driver Återbrukshyttan. Så driftig och innovativ person. Och idén är klockren. Tipsar om att ni läser mer HÄR. Tog en bild när hon formade en rosvas.

glasis Efteråt togs jag till Borab, avfallshanteringen i Bollnäs/Ovanåker. Anläggningen är väldigt uppgraderad sedan tidigare, bland annat i delen där människor sorterar sitt avfall och så en ny vattenreningsanläggning. Visst gör vi enorma framsteg när det gäller att ta hand om det material vi har, men när jag ser mängderna från de här pluttkommunerna och tänker globalt gör det ont i magen. Första steget, avfallsminimering måste bli ett större steg.

Så mot Söderhamn, där jag besökte Stentägten, som är en F-3 skola. Det ryser i mig, på ett bra sätt, i pedagogiska verksamheter där eleven verkligen står i centrum. Att känna att ”här skulle jag kunna gå” är nog det bästa betyg som går att få. Så kändes det där. Så känns det tyvärr inte i alla verksamheter av samma slag som jag besöker.