Moderat: Släpp fram bilarna!

Gävlerelaterat.

För några år sedan gjordes ett stort arbete med att fräscha upp Stortorget i Gävle. Ett torg lyfts fram i olika tävlingar som mycket lyckat och just nu är vi nominerade till ”Årets stadskärna”. Det senare  självklart inte beroende på rusten utan också alla som driver verksamhet på ett bra sätt.

stortorget

Bild: arkitektur.se

På bilden ses Stortorget. Närmas i bild finns en del av Nygatan som på en kort sträcka mitt i centrum som istället för att vara bilgenomfart alldeles utanför stora galleriors entré blivit ett förlängt område av det trivsamma torget. Ingen behöver längre känna sig orolig över att rammas av bussen. Uteserveringar har varit poppis där.

Moderaten Lars Beckman lagt en motion till fullmäktige att öppna upp för trafik här igen som enskild åtgärd.

Jag kan inte se ett enda anledning till att göra det han önskar. Inte en enda. Jag kan däremot se varför han har lagt den. För att han vill ta strid för karlarna och bilarna och deras rätt att aldrig begränsas till förmån för annat. Inte för gående, inte för miljön, inte för klimatet, inte för myset. Bilarna ska fram!

Moderaterna skrev så här i sitt valmanifest:

”Gävles stadskärna ska utvecklas med parker, torg och stråk som kan främja stadsliv och skapa ett upplevelserikt centrum med stort utbud. Gävle centrum ska fortsätta vara regionens viktigaste mötesplats och handelsplats.”

Stadsliv = billiv.

Noterar i dag att han inte har några politiska kamrater med på tåget.

 

1 tanke kring ”Moderat: Släpp fram bilarna!

  1. Calle Slåtteby

    Bra skrivet! Jag Cyklar sen 1958, i ur och skur, i kyla -51 i Strömsund -66/Till Riksdagen för besöka Birgitta Dahl(också Cyklist ) Jag satt i eder Matsal och fikade med Birgitta, en härlig miljövän…Inne själv? på mitt 5 varv runt ”jorden” i Norden/ Ps! Du behöver inte leka Sherlock Holms och söka på Goggle om mig…Aldrig!

Kommentarer är stängda.