Några av de senaste

Här är några av de böcker som jag läst på senaste tiden. Av rätt olika karaktär.

böckerfeb

Henemarks bok fiskade jag upp ur en reakorg. För mig är hon en ikon. Vansinnigt snygg och en del av det kultiga Army of lovers. Att det hänt många jobbiga saker i hennes liv har inte undgått mig men jag har inte kikat på detaljerna. Boken har hon skrivit efter ett boken om kungen kom ut, som berättade om Camillas relation med honom. Här är hennes version av det och av mycket annat. Hon är snabb i tanken och jag blir svettig och matt av allt hon berättar för det är så långt ifrån hur jag någonsin skulle agera. Men just därför också både spännande, kul och viktigt. Om jag tror på hennes version av kungagrejen. Absolut, varför skulle jag inte?

Esmara av Östergren var en bok där sidorna vänder sig själv, men som jag ändå inte skapade någon starkare relation till även om det var bra tidsfördriv. Finns omskriven HÄR.

Hildebrants bok om de svenska soldaterna i Afghanistan tyckte jag mycket om. Hon berättar om en tillvaro jag kan mycket lite om. Ett viktigt dokument om något som många tror sig veta väldigt mycket om utan att ha en aning. Hon låter oss komma nära soldater och problematiserar om insatsen. Känns lite hopplöst efteråt.

Guillous Tjuvarnas marknad trodde jag att jag hade läst. Men när jag kikade på baksidan insåg jag att det har jag inte. Huvudpersonerna är desamma som i Ondskan, Pierre och Erik, fast vuxna. En bra Guilloubok helt enkelt som du ska läsa om du inte gjort det.

Annars är mitt bokprojekt just nu att läsa ut den halvmeterhöga högen av böcker som ligger bredvid sängen. Somliga har legat i åratal. Av olika skäl (typ fånigheter som ”tråkigt omslag”) har jag valt andra före. Just nu läser jag till exempel Ramqvists ”Flickvännen” istället för en grå rackare som handlar om Putins Ryssland. Är jag ursäktad?