Släktingar på min morfars sida

Dags att spana lite efter släkten på Tönnångerssidan. Jag sökte på Pankfors som är gårdsnamnet där min morfar bodde och kunde klicka fram lite utifrån det.

Till vänster syns min morfars far Oskar Lundgren. Syns i bakgrunden att någon hade kommit på fotbollen. Han språkar med en man vid namn Jonas Törnblom. Känner honom inte alls men han ser fryntlig ut. Oskar raggade upp en fru från Lingbo. Elin! Hennes namn blev Elin Lundgren! Hon dog tyvärr långt innan jag föddes. Men jag har en hoper örngott och kökshanddukar där hon med fina stygn sytt in sitt monogram, som ju passar mig utmärkt. En väldigt sliten sådan kökshandduk håller Cindy nu på att bädda med. Kanske hade hon inte tänkt sig det ödet för handduken.

tönnånger1

Oskar och Elin fick en hoper barn. På den här bilden ses till höger Anna, den enda som lever i dag. Anna bor i Göteborg och hon och jag brevväxlar tätt. Lillpojken är min morfar Anders. Han dog när jag var 10 år. En fantastiskt människa.

morfar

Oskar högst upp hade ju också föräldrar. De hette Marta och Gustav Anders Lundgren. Här syns dom. Kanske kommer mitt djurintresse från de här människorna som verkar ha god hand med getter och har en slapp hund liggande vid staketet?

getternatönnånger