Det är ändå upploppet

Den här veckan ut, sedan är det julledighet. Och gruppledningen har gett strikta order om att faktiskt vila. Jag ska försöka göra det. Jag är grym på att sova. Annars har jag sanktionerat från riksdagens företagshälsa att det som kallas aktiv vila är det bästa för mig. Således blir julen sova, läsa, pyssla, träna och sortera skåp. ungefär. Och jag längtar.

Börjar träna med halvslapp kväll. Stått på bandet i en timme och sett vinnare koras i Sveriges städmästare. Läser en bok om polisen. Surfar nyheter. Inte så mycket med andra ord.

I går hade vi det som kallas decembersymposium. Kan enklast översättas med julfest. Stockholms Gaykör och wienernougat var inslag jag uppskattade.

Jag tog på mig ett av mina finaste plagg, rött och festligt.

festen

I dag har dagen bestått av morgonmöte på justitiedepartementet, fascination över att det snöar, sittning med Polisorganisationskommittén, budgetdebatt med utskottet i kammaren, rensande av mejlboxar, diverse posthantering av sånt som ska iväg, sorterande av papper, installerande av Vit jul-kampanjmänniskorna som var på besök i riksdagen och lite annat.

Jag börjar helt enkelt bli ganska trött nu. Funderar på om jag ska lösa mysteriet med varför ljudet försvann på SVT1 på min TV för några veckor sedan. Eller om jag skiter i det.

Jag är också trött på detta med talmanstilltal. Jag vill att vi fokuserar på politiken. Som att borgarna röstade ner gratis mediciner till barn i dag. Men sänkta skatter som mest gynnar de som redan har, det vill de ha.