Den här veckan

Det som hänt den här veckan är historiskt sägs det.

Min förra mandatperiod i riksdagen var också historisk.

Jag är på det sättet lite matt på historiskt, för min upplevelse är att historiskt är väldigt påfrestande. Men sådant är uppdraget och det är bara att bita ihop. Är fortfarande trött efter senaste valörörelsen med tre val på tre år (ni minns väl kyrkovalet hösten -13?). Så jävla sliten faktiskt. Men sådant tar inte extraval hänsyn till.

När Stefan hade pressträff och annonserade detta var jag ute på språng. Radio Gävleborg ringde, ”vill prata lite med dig efter presskonferensen”. Förklarade att jag inte såg den och att jag inte var på nåt bra ställe för att prata just då.

Men eftersom de frågade så snällt och bara ville ”prata lite med mig”! lovade jag att de fick ringa 17:03. Tio minuter senare ringer de och säger glatt ”förutom du är det också representanter från MP och SD”. Förklarade tydligt att det INTE var det jag tackat ja till, men ”det hade ändrats i sista stund” och så kopplades jag ut i direktsändning. Ångrar lite nu att jag inte lade på ”i sista stund”.

Alltså. I detta omtumtlade läge, lite osäker på exakt vad som sagts och också rätt ledsen och på ett olämpligt pratställe slungades jag in i en siutation jag inte var beredd på.

Ja, folk tror att politiker är stenmänniskor som ”klarar allt”, men för mig krävs det i alla fall en viss ställtid för att ställa in mig på olika uppgifter. Lite mer än 20 sekunder ibland.

Nåja. Männen pratar och brer ut sig, jag svarar kort och koncist. Hedlund (SD) drar värsta drapan om invandring och jag får frågan om vad jag tycker om det. Jag är vid det laget förbannad. Av många orsaker och river ifrån mot Hedlund. Och blir avbruten av programledaren som säger att det börjar bli politiskt …

Eh jo.

Så när SD berättar om sin politik och jag besvarar detta så avbryts jag. Trots att Hedlund pratat säkert dubbelt så mycket som mig.

Ja, jag är fortfarande irriterad över det bemötandet.

Nåja, nu ska jag svara bekanta på Facebook som undrar varför inte S vill ”prata med SD”. Varför? För att de står för en människosyn vi aldrig kan dela. Så enkelt.