Maud

Innan jag lämnar datorn för att se människor i ögonen istället vill jag skriva något om Maud Olofssons intervju i Aktuellt i går. Jag kollade in den nu på morgonen.

Det uppenbara i det var naturligtvis hur hon upprepade gånger valde att inte svara påd et som alla faktiskt vill veta. Även om hon hävdar att det inte är det vi vill veta.

Men också hur hon berättar att hon träffat ”många” som tycker att hon inte behövde inställa sig för KU för att svara på frågor. Vilka är alla dessa som tycker att det är ett rimligt förfarande? Jag tycker att det skulle vara en självklarhet för alla som kallas till KU att infinna sig. Egen begravning kan vara skälet att avstå.

Annie Lööf, någon mer?

Hur som helst, tror hon andas ut över att hon nu ändå sagt nåt i media, och att det kommer nya nyheter i dag, i morgon osv … Däremot kanske hon ändå förstår att hon gjort något som kommer att bli en klassiker, nåt som kommer att visas och diskuteras på kommunikationsutbildningar.