Det där jordiga, härliga

Jag tycker så väldigt mycket om att syssla med mina krukväxter. Det är inget speciellt med dem. De flesta är mest gröna, men de är mina och har varit det länge. Många har en historia, och många har jag förökat själv.

Jag vet att många ser växter i hemmet som knappt nödvändigt ont. Jag kan inte tänka mig att inte fylla upp fönsterbrädorna och gärna lite till. Kul att experimentera lite och se hur det funkar. Visst köper jag nya varianter ibland som förhoppningsvis ska bli långlivade. Det hände för några månader sedan. Allt med tunna blad är dött vid det här laget. Nästan i alla fall.

Därför sitter jag nu här med lagom mycket sorgkanter och jag antar att viss nagelvård kan passa ikväll.

Det här har varit en bra lördag. Jag och Ahmed åkte till Hamrånge och hälsade Axel Andersson, 80-årig partikamrat som släppt bok om sitt liv. Blev bjudna på fika och berättelser från förr, och lite prat om nu.

Därefter två timmars dörrknackning med partivänner på Brynäs. Gick bra och jag värvade en ny medlem. Roligt förstås!

Markus och jag promenerade 1,5 timme (allt jag orkar med pollenslappheten i kroppen även om det är bättre i dag).

Innan jag satte igång med jord och rötter så åt vi tacos. Har väl gjort det 150 ggr vid TVn tidigaremen just i kväll lyckades jag välta ner allting från tallriken på golvet. Man brukar ju skoja om att tacos är grisigt, men tja …

Nåja. Tror att sortering av pysselrummet kan vara grejen nu.