Fylla kakburkarna!

apelsinkaka

Min roll inför julen är att leverera kakor. Det har blivit så de senaste åren. Det är den uppgift jag klarar allra bäst. Jag har inte bakat på hela hösten, inte sedan min födelsedag. Det kliade så i fingrarna att jag i fredagskväll bakade tills jag fick ont i fötterna.

Jag vill göra reklam för numret av Hembakat som är ute nu. Det medföljer en alldeles briljant liten kakbok där i princip alla kakorna är enkla och goda. Alltså, nåt alla klarar och som inte tar sjukt mycket tid. Sådana som helt enkelt gör ett bak värt det.

Jag har under helgen till exempel gjort den mjuka apelsin- och kardemummakakan du ser på bilden. Den blev verkligen saftig och god. Testa!

Jag gjorde också mördegskakor med mintchokladtopping (borde tagit i mer mintarom), testade julkryddade biskvier (goga, men svårt att få estetiska), de klassiska kolasnittarna, ljusa stjärnor (där jag färgade pärlsockret med för mkt karamellfärg), ett slags små ”Bounty-bitar” och så en chokladfugde.

Det kändes mycket bra. More to come.