Herrsällskap

För något år sedan var jag på en middag av det lite finare, högtidligare slaget. När jag kom hem frågade dåvarande sambon hur det hade varit. Jag svarade ungefär: -Det var jättebra eftersom bordsherren faktiskt var bra!

Bemöttes av ungefär ett stumt frågetecken.

Utifrån mitt kvinnoperspektiv vill jag lyfta den här bilden. Att hamna bredvid en man på en middag/konferens o dyl. och gå därifrån genomglad och nöjd över kvällens sällskap förekommer tyvärr inte så ofta.

Varför? Min upplevelse är att så många av de karlar som jag konfronteras med i olika sammanhang behöver bli bättre på att inte göra något av följande: trycka till mig, testa mina kunskaper för att kunna vara elak om jag inte vet, stöta på mig på olika sätt (fråga ingående och insinuerande frågor om civilstånd, skicka visitkort under bordet och råka ta mig på låret osv), håna mig och det jag är, dra kvinnoförnedrande skämt, tala mycket väl om sig själv HELA TIDEN tiden, berätta sanningar utan att någonsin fråga något osv osv osv.

Jag har en vit bok där jag noterar de män jag träffat i livet som jag känner mig helt bekväm med. Det finns mycket plats kvar där.

11 reaktion på “Herrsällskap

 1. stig

  Ja det är bra Elin. Vi vet alla att du hatar män och att vi är perversa pedofiler och våldtäktsmän och på alla sätt perversa och äckliga. Du hatar män och vill att vi ska placeras i arbetsläger.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Luktar vit, kränkt man här. Synd att du verkar ha svårt att tolka det du läser ordentligt.

   1. stig

    Nä jag känner mig inte speciellt kränkt. Du däremot blir ju väldigt lättkränkt. Men ni vänsterfittor har ju patent på det så.

     1. Elin Inläggsförfattare

      Okej, vi säger så. Trots det borde du sluta kalla mig för saker som är oförskämda. För övrigt är jag inte så liten.

 2. stig

  Elin. Hoppas verkligen att du är så pass intelligent att du begriper att jag driver med dig. Det bästa jag vet är att reta upp folk:) mooooohhhaaaaaa.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Vi har ju olika saker vi går igång på. Några är destruktiva och elaka. Andra inte.

 3. Charlotte Carlsson

  Varför ska vi alltid, få höra att det är ett skämt, när ni/vemsomhelst använder F-ordet, ordet används allt för ofta som ett skällsord.
  Man är inte mans hatare bara för att man står upp för sin sak.
  Elin är en kvinna som VÅGAR, ta upp ett problem, som kryper ner i åldrarna, att det är okey att förnedra en annan människa, .

 4. Pingback: #metoo | Elin Lundgren

Kommentarer inaktiverade.