Att vara morgontrött

Det finns saker som inte ses som fint. En av dom är att vara en morgontrött. Händer ofta ihop med att vara en sk. kvällsmänniska. Som jag alltså.

För mig betyder det att när jag vet att jag ska upp väldigt tidigt (allt före halv sju) så mår jag dåligt över det rätt lång tid innan och absolut särskilt kvällen innan och det i sig gör att det är svårt att somna och sedan sova gott. Paradoxalt vaknar jag stup i kvarten och undrar om det är dags att gå upp. När det väl är det är jag förtörd. Jag funderar alltid på om det finns något enda skäl till att a) inte gå upp alls b) skjuta på uppgången. Det gör det aldrig.

Jag är inte typen som ”sover över”. Ska jag upp är det bara att gå upp, men jag tycker vansinnigt synd om mig själv.

Det tar ungefär till elva-lunch innan jag känner mig riktigt på banan. Jag är inte riktigt mig själv utan liksom en långsammare kopia av mig själv.

Nu är det kväll och efter två nätter med lite och dålig sömn borde jag vara astrött nu. Det är jag inte. För det är kväll! Det är nu allt roligt händer och hjärnan snurrar som allra bäst. Men det räknas inte, för det händer inte på arbetstid så folk märker inte det.

Vilken miss för alla som träffar mig tidigt men aldrig sent!

En helg om jag inte måste upp och iväg på nåt (vilket jag nästan alltid måste dessvärre) så sover jag lätt till halv elva-elva om ingen väcker mig. Det har ALDRIG (utom efter resa långt österut) att jag vaknat av mig själv före halv nio som jag kan minnas.

Jag är också mycket tveksam till alla som ska berätta att det blir annorlunda med åren. Det tror jag inte. Finns inget som tyder på det hittills. Inget.

7 tankar kring ”Att vara morgontrött

  1. stig

    Hur kan du va trött? Du gör ju inget ansträngande om dagarna. Du har ju inte gjort ett handtag i hela ditt liv Elin. Så hur du kan va trött är ju lite märkligt. Fast av att inte göra ett smack kan man ju också bli trött av.

  2. Karin

    Jodå, det finns hopp för dej! Kolla på din mormor! Hon går ofta upp före 8 nuförtiden fast hon ugglar halva nätterna! Kram

    1. Elin Inläggsförfattare

      Äh, det gör hon inte. Hon bara säger att hon gör det.

      1. Karin

        Faktiskt så vet jag eftersom jag dricker kaffe med henne dom flesta mornar vid den tiden!!!!!

  3. Kamilla

    En läggning, sa min psykolog. Är man morgontrött är man. Ändras med åren? Hmm…

Kommentarer är stängda.