Härdsmälta hos Gävlemoderaterna

Jag skulle kunna tycka det var roligt. Det tycker jag inte. Jag tycker det är otäckt.

I går gör Niclas Bornegrim, bl a ledamot i Kultur- och fritidsnämnden i Gävle ett uttalande. Det är inte så att det går att kalla populistiskt och så där enkelt politikermotståndaraktigt avfärda med detta. Det är snarare obegripligt. Mannen vill censurera konst. Om han skulle bestämma skulle han förstöra konst på en lunch. I nästa andetag ska det vara med demokrati kring konsten. Obegriplig ”röd tråd”. Ett förvirrat, homofobiskt resonemang om att rosa färg ska vara enbart på högskolan är HBT-frågor diskuteras. Jag tror aldrig han kan reda ut det på ett värdigt sätt.

Om andra viktiga aspekter i frågan skrev Kristian Ekenberg och hans text går liksom aldrig att toppa så LÄS DEN.

I dag är det Lars Beckman som tar sig till nya nivåer. Han hänvisar till Fria Tider när han uppmanar till bojkott av Aftonbladet.

Varför? För att Aftonbladet och LO tillsammans ska göra ett en opinionsbildande nyhetssajt för unga. Alliansfritt, en vänstersida (som jag också lånat skärmdumpen från) har uppmärksammat detta liksom många av Beckmans andra orimligheter. I dag ställer de sig frågan om de behöver ha en lokalredaktion i Gävle, eftersom Moderaterna verkar vara extra dumma i våra trakter. De undrar också om inte någon borde ta ett snack med Beckman. Vi vet att det har hans gruppledare i riksdagen redan gjort flera gånger. Fast Beckman vill själv inte kännas vid detta. Ur en artikel från förra året:

Lars Beckman vill heller inte kännas vid att hans bloggande lett till några diskussioner mellan partierna men Moderaternas vice gruppledare i riksdagen Tomas Tobé bekräftar att möten har hållits.

Artikeln handlar i grunden om hur Beckman friskt påstår att jag och min kamrat Raimo Pärssinen skulle samarbete med SD, vilket givetvis inte är sanning. Det är ironiskt med tanke på den länkning som Beckman alltså har gjort.

För vad är då Fria Tider? Jag vill inte länka dit så ni får googla, men det är ju enkelt. Av nyheternas karaktär är det lätt att förstå att det är en högerextrem nyhetssida. Ibland läser jag den typen av sidor, för att orientera mig lite om vad som pågår i de bruna leden. Det är viktigt och nyttigt även om jag vill spy efteråt.

Jag har svårt att se mig själv länka något därifrån på ett seriöst sätt, för att stötta mina tester om Moderaternas förehanvanden och politik. Men Lars Beckman, han har inga sådana skrupler.

Så censur av konst, homofobi och högerextrema sanningar. Det är nya Gävlemoderaternas melodi!

6 tankar kring ”Härdsmälta hos Gävlemoderaterna

  1. Mikael

    Du ärväl knappast rätt person att snacka om otäcka grejer. Det är ju inte moderater som är för ett övervakningssamhälle. Det är ju sossar som du. Och det är otäckt.

  2. Pingback: Två gävlemoderater gör bort sig | Gävlepojken

  3. Mikael

    Jag glömde visst att tala om att man kan konstatera att Lars Beckman har en hjärna. Och att Elin Lundgren tyvärr saknar sådan.

    1. Eva

      Det hade varit intressant att höra dig utveckla det här resonemanget, Mikael. Hur kan du konstatera att Elin Lundgren saknar hjärna? Jag är nämligen rätt så övertygad om att Lundgren och Beckman har hjärnor.

Kommentarer är stängda.