Senaste veckan

Av det som hör till försöken* till sommarledighet har jag gjort just semestriga saker.

Jag har spenderat nästan all tid med Markus. Han fotar ganska mycket så jag får liksom försöka hänga på. Som på den här bilden. Det har varit vackert där vi har varit. Varmt också. Det tycker jag är halvkul. Har gjort slut på två tuber med hög solskyddsfaktor. Men haft bra lässtunder i skuggan med hatten.

En kväll hängde vi inne i Sundsvall. Kollade drakarna och var på nedlagda industriområden. Massa häftig grafitti. Ny och nött. Tycker om allt.

Jag har varit med en syster och två syskonbarn på Furuvik. Vi gjorde allt man ska där. Jag åkte en snabb och farlig karusell med dem. Som fd attraktionsförare på Gröna Lund vet jag ju att säkerheten är stor. Superstor. Supersäker. Absolut.

I dag har jag hunnit fika med det här mindre syskonbarnet och hans mamma och också varit i familjens stuga. Med familjen. Badat, grillat … grillningen skulle ske just under de 30 minuter ett stilla åskregn faller. Det ingår i svensk sommar. Det vet alla!

Avrundar med en bild på Liz som äter näckros. Min Azorernasyster som är hemma på semester tog den.

*) Försök till sommarledighet = En rikdsdagsledamot är alltid i tjänst. Man ansöker inte om semesterveckor osv. Under riksdagens sommaruppehåll försöker alla lägga ut sin ledighet. Resten av tiden jobbar vi som vanligt med besök, väljarkontakter, texter, inläsning osv.

I år ska jag försöka ta fem veckor. Det har redan misslyckats. Har delar av de veckorna lagt mycket tid på media samt en del skrivande. Förra sommaren var jag helt ledig från uppdrag totalt 19 dagar. Kollade  dockmejl och hade telefonen igång varje dag av dessa. Det var helt fel. Jag var långt ifrån återhämtad när allt drog igång igen. Nu är jag i slutet av tänt ledighetsvecka tre. Ska vara ledig fyra, jobba en, ledig den femte. Som det ser ut nu tar jag ev. fler lediga dagar av jobbveckan eftersom jag uppskattar att ca fyra dagar gått till jobb på ledigheten. Det är meningen att varje liten människa ska hålla ihop. Så också jag.

Bilder på mig har Markus tagit.

1 tanke kring ”Senaste veckan

  1. Linda E

    Fyra korta meningar kommer här: Jag gillade det här inlägget. Du är klok i dina resonemang som alltid. Jag vill att du ska hålla ihop! Fantastiska bilder.

Kommentarer är stängda.