Fredrik Reinfeldt besökte Gävle i går

Utdrag ur Arbetarbladets artikel:

Vad gör ni för att stötta drabbade regioner?
– Satsning på forskning, utveckling och infrastruktur. Det gäller inte minst Gävleborgs län och här Gävle kommun varit med och ansträngt sig vilket jag tycker är bra. Men den stora grunden för omställning i Sverige är de kollektivavtalsbaserade omställningsstöd som finns …i trygghetsfonder och trygghetsstiftelser, säger Fredrik Reinfeldt.

Ojojoj, här har vi varit med alltså, får beröm. Och det vet vi, att vi måste göra saker när regeringen inte gör det. För er som inte vet: REGERINGEN ANSVARAR FÖR ARBETSMARKNADSPOLITIKEN, INTE KOMMUNERNA!

När en gävlemoderat nyligen listade det sämsta med Gävle var en skenande arbetslöshet på plats nummer ett. Jag delar bedömningen, men skulden ligger på en regering vars arbetsmarknadspolitik inte fungerar.

Frågan är nu vad regeringen har gjort för Gävleborg. Vilka feta infrastruktursatsningar har vi fått? Vilken utveckling menar han? Vi ser en arbetsförmedling som skickar tillbaka pengar, vi får ta striden för vår lokala högskola och vi tampas med försörjningsstödsnivåer som fördubblats sedan 2006.

Petter, hjälten, skrev en sång IRONISKT en gång. Den skulle Reinfeldt kunna spela. ”Det går bra nu kompis, det går bra nu”. Men för Reinfeldt går det väl bra, jag oroar mig inte för honom. Jag oroar mig däremot mycket för alla de som kommer allt längre från arbetsmarknaden med en ökande långtidsarbetslöshet. Jag oroar mig för de unga som aldrig kommer inte på arbetsmarknaden, jag oroar mig för de med försörjningsansvar för barn som hela tiden lever i osäkerhet.