Få oss att orka

Moderaterna vill få oss att jobba längre. Det vet vi. Och skälet är enkelt. Arbetsmarknaden kommer att behöva bemannas. Ett annat sätt skulle kunna vara att skapa ännu bättre förutsättningar för att få fler barn i landet, men där hör jag inget.

Istället är som vanligt skattesänkningar lösningen. Lägre skatt om du fortsätter jobba som äldre.

Men problemet är att så många inte orkar. I dag går folk i förtidspension på grund av att de är helt utslitna. Yrken med tunga lyft inom vården, monotona rörelser inom handel, jobbigt fysiskt inom städ. Om detta hör jag inget från Moderaterna. Bara mindre pengar till arbetsmiljöforskning.

Den som har ett jobb som handlar om böcker och papper och förvalta pengar kanske orkar. Och det är väl inte så att Moderaterna främst bryr sig om dom? Haha, skoja!

Illustrerar med en bild på min bräda. Made by Douche Skateboards i Gävle.