Organisation och stadgar

Läser kongresshandlingar. Partistyrelsens förslag till organisation och stadgar.

Jag gillar verkligen själva föreningsbiten av politiken. Att vara aktiv i ett parti med partikamrater. Att vi är många som ska organisera oss ihop och fundera på formerna för det.

Partistyrelsen föreslår en förändring jag jublar över, nämligen införande av enhetlig medlemsavgift. I dag kan det skilja 350 kronor beroende på var i landet man bor och var man har sitt grundmedlemsskap osv. Så är det svårt att berätta för nya medlemmar vad det kommer att kosta. Så all cred till det!

Det andra som jag funderat på är aktuellt just nu. I skriften konstateras problemet med den påtagligt jobbiga kulturen kring nominineringsförfarande. Just nu är det aktuellt med partistyrelse och VU. Och där ojojojoj, där ska man köra gammal och beprövat. Att ens lyfta nya namn ses inte med blida ögon. Vissa positioner ses som självklara.

Ofräscht! Men det är tydligt uppmärksammat och någonsgång spricker ju troll när de kommer i ljuset. Ibland verkar det bara ta lite längre tid.