Och nu är det Pride

I dag har Stefan varit på Priden och pratat om både det ena och det andra vad jag förstår av medierapporteringen. Det är bra. Socialdemokratin måste fortsätta bära fanan högt när det gäller hbtq-frågor. Som egentligen är frågor om alla människors lika värde och möjlighet att kunna leva sitt liv så att man blir lycklig.

Så enkelt.

Tyvärr är det inte så att det är självklart i dag. Även många av ”de goda” tror att situationen för människor som avviker från normen kring t ex sexuell läggning har det enkelt i dag. Så är det inte. Hur många homos i en random gymnasieklass vågar snacka öppet om vem de blir kära i? Inte så många, och det är omgivningens fel. Som utgår från normen och frågar en kille -Har du träffat någon tjej än då?

Dessutom lever synen kvar att någon blir lesbisk för att det är modernt eller för att den varit utsatt för något i ungdomen eller att det är något som kan/bör botas.

Så länge det är så fyller Priden är stor funktion. Då pratas det om frågorna och de fula  nyllena i form av t ex KDU syns tydligt. Räcker som bevis på att existensberättigandet är stort.