Bara inte ljummen quornfilé

Som bekant var jag nyligen i Visby. Tänker mig att det är en stad där väldigt många människor rör sig. Som har olika önskemål på mat. Mitt önskemål är vegetarisk mat. Eller snarare krav, eftersom jag inte äter mina vänner.

Vad svårt det var att på många ställen i Visby få det. På ett ställe blev jag så irriterad att jag ifrågasatte om jag var deras första lunchgäst någonsin som inte åt djur. På ett annat lite dyrare ställe fick jag ett ihopplock av tillbehör, som de kallade det.

Sista kvällen skulle vi boka bord på ett ställe och i jakten på det läste jag igenom en hel del menyer för att 1) kunna få veg.mat och 2) slippa quorn.

Något dör inom många vegetarianer när vi frågar om vegetariskt och glatt får svaret att de har qourn tillbaka. Oftast betyder det nämligen att de värmt en qurornfilé och inte förstått att den i likhet med till exempel kött måste tillagas. Det är ingen färdig, kryddad vegbiff.

Så jag valde Bolaget vid Stora Torget för sista middagen. Otroligt god vegetarisk rätt och kollektivavtal. Alla rätt så att säga.