Gårdagens fyra företagsbesök

På förmiddagen träffade jag Leena och Bengt Göran som driver Spela Roll respektive Wickströms Ryggmottagning. Både placerade på Bergrenska gården i Gävle. Enda gården förutom kyrkan som stod emot den obligatoriska storbranden alla städer hade på 1800-talet.

Vi resonerade kring många saker, som somliga problem i alkohollagen och avsaknaden av kvinnor i bolagsstyrelser.

Efter lunch landade jag hos YoungCraft. Alexander, Simon och Viktor berättade hur de driver vidare den verksamhet som startade som ett UF-företag! Gävleborg är vansinnigt bra på UF-företag och jag tror stenhårt på det!

Att få kunskaper om hur man driver ett företag är en god grund om man vill göra verklighet av enlysande idé! Imponerades av drivet hos YoungCraft. Ni vet ibland hur det kan vara ”De är unga MEN FAKTISKT bra”. Jag avskyr när det sägs i sådana här sammanhang, eller i partiet. Min erfarenhet är att det braiga aldrig sitter i ålder utan i attityd.

Allra sist landade jag hos Ann-Sofie Drougge som driver Hairhouse. Bland väldigt mycket annat pratade vi om problematiken med att så många frisörer klipper svart. det är problematiskt för alla seriösa frisörer. En vit klippning kan inte kosta mycket mindre än 500 för att det ska gå runt. Var klipper du dig?