En sån artikel som saknar relevans

Det är otroligt tragiskt med kvinnan som dog bland vargarna på Kolmården.

Jag vill hävda att vilda djur aldrig ska behandlas som tamdjur, eller ens i närheten. Sist en människa i Sverige blev dödad av varg (om det är så det gått till) var också av en varg som vuxit upp bland människor.

Att inte lita på vilda djur i fångenskap är självklart, men jag skulle heller aldrig lita på tama djur. Förra veckan gick en ko till attack hemmavid. Hundar biter människor hela tiden. Somliga hästar är inte alls riskfria att umgås med.

Det finns inget riskfritt med djur helt enkelt och den insikten måste finnas hos oss alla, men inte hindra oss från att välja det umgänge med djur som passar oss. Vi får välja vilka risker vi vill ta.

Hade jag haft chansen hade jag it gå in till vargarna i Kolmården, välm edveten om faran jag utsatte mig själv för. Sanna djurvänner fattar nämligen det.

GD skriver i dag som Christer, och hur han betedde sig när han var hos vargarna på Kolmården. De vill förmodligen ha en lokal vinkel på historien.

Och så lämnar de ut stackars Christer som faktiskt inte verkar ha nåt förnuft om hur man agerar. Han fattar ju inte ens instruktioner. Regler gäller inte honom.