Min idol Hanna


Hanna Hellquist är min idol. Jag har hänvisat till henne tidigare. Bland annat HÄR.

Nu finns en ny text som är väl värd att läsa. HÄR.

Utdrag: På en uteservering sitter två män i 50-årsåldern och dricker öl. Jag och Kelly sätter oss vid ett bord några meter bort. Vi dricker läsk och pratar om ditten och datten, vänder ansiktena mot solen så som människor gör i det här landet i maj.

En av männen bakom oss kommer fram och hälsar. ”Tjena tjejer, får vi skåla med er?” undrar han och höjer ölglaset. ”Ja skål på dig” säger jag och höjer burken.

Men det visar sig att karlarna vill ha mer än bara en skål, de vill slå sig ner hos oss och fortsätta att dricka sina öl i vårt sällskap. När vi då bestämt, men ändå mycket vänligt, förklarar att vi vill sitta i fred och prata. Det gör vi naturligtvis inte heller ostraffat. Det blir snabbt liv i supgubben bakom.

”Vilket jävla fjanteri. Vad är det för dumheter. Vad är det för torra fittor som inte kan bju på lite sällskap?”

Men läs hela texten. Väl värt det. Det finns självklart en hel bunt riktigt goda män. Men hur goda de än är verkar de helt omedvetna om hur många män som faktiskt är riktiga svin. Det allra värsta är de män som själva tror att de är så genomgoda, jämställda, fina … och så är de inte alls det. Självinsikten.