Trumps rasism

Ni har säkert läst om den. I den här artikeln kanske. Han ber helt enkelt människor som han inte tycker passar i USA slött att ÅKA HEM. Så här ser det ut när man när en idé om ett samhälle där alla ska vara som en själv.

Måste för övrigt vara skönt att vara född med sådan självkänsla. Eller är det en litenhet som ryms i ett sånt uttalande?

”Du är arg för att du inte kan begripa ett Amerika som inkluderar oss. Du förlitar dig på ett skrämt Amerika som du kan plundra”, skriver Alexandria Ocasio-Cortez på Twitter.

Gissar att de flesta som läser här tycker ungefär som jag om Trumps beteenden och uttalanden. Så här blir det när man upplever att man har svängrum för sin rasism.

Precis som vi ser många i Sverige bete sig. I politiken. I kommentarsfält. På arbetsplatser. Ut kommer rasism. Och det är alltid ett tecken på andefattighet.

Men kan vi hålla fast i det Ocasio-Cortez så klokt skriver. Att det verkar vara så att vissa människor helt enkelt inte förstår eller accepterar förändringar. Vad de förändringarna än verkar bestå av. Jag gissar att utvecklingen i vårt tidevarv på många områden är mkt snabbare än många tider historiskt där man nog mer kunde känna igen omvärlden när man dog från det att man föddes. Det var inte precis informations- och kunskapssamhällen på gammeltiden.

Men till exempel, de som hävdar att de vill ha det som förr. När då förr? Och hur ska det bli så? Gäller det bilmodeller, medicinsk kunskap, läroplaner? Ska vi riva alla byggnader som byggts sedan dess. Landsförvisa människor som fötts sedan dess? Ska vi konsumera på samma sätt, äta samma saker som då? Bete oss som då? Klä oss lika hela tiden.

Absurt kanske du tänker, så menar man ju inte. Okej, om du tänker att det var bättre förr, vad menar du då? Berätta klart och tydligt? Och berätta hur hela mänskligheten ska förhålla sig till ditt önskemål om att det ska vara 1950? Hur ska det gå till? Jag är så nyfiken.