Jag skuggade Roger

Hela dagen på måndagen hängde jag med Roger på Polhemsskolans elprogram. Lärarförbundet bjuder för andra året in till ”Skugga en lärare”. Vi pratade massor av skola, generella och specifika saker. Jag träffade elever och ja, jag kan räkna på krafter och moment, men den här elprogrammeringen de håller på med …

roger

Socialdemokratiska satsningar:

Tidiga insatser och mindre klasser: Vi vill utbilda och anställa fler specialpedagoger och speciallärare, minska barngrupperna i förskolan och anställa fler på lågstadiet så att klasserna kan bli mindre och lärarna få mer tid med eleverna. Elever behöver tidigare stöd – inte tidigare betyg.

Investeringar i skickliga lärare: Forskning visar att skickliga lärare gör den enskilt största skillnaden för elevers kunskapsresultat. Därför vill vi göra en stor investering i lärarkåren med höjda löner, mer tid för eleverna och mindre administration.

Läxhjälp till alla barn och stopp för vinstjakten: De skolsystem i världen som är mest jämlika har också högst kunskapsresultat. Vi vill ge stöd till skolor med tuffa förutsättningar och läxhjälp till alla barn som behöver det. Resurserna ska gå till eleverna – inte till riskkapitalbolagen.