Nya böcker i huset

Jag fick lite presentkort att använda där böcker säljs i julklapp så nu har jag växlat in merparten av det. Så här blev det:

tisdag4

Den näst understa syns inte så tydligt. Det är Elin Anna Labbas ”Herrarna satte oss hit”. Hörde henne på biblioteket tidigt i höstas när vi tappert satt på stort avstånd för att lyssna på de viktiga vittnesmålen hon samlat.

Hittills har jag läst ut Nina Lykkes ”Nej och åter nej”. Jag skulle kalla den fenomenal. Författaren har valt att pränta ner tankar jag inbillar mig att alla har. Sådant man vet är ”orimligt”, men här tillåts de ta plats på papper. I grunden tre olika personer och en (eller flera) otrohetsaffärer. På temat man som krisar skaffar yngre kvinna som räds att bli över. Den äldre kvinnan får skrapa ihop resterna av sig och gå vidare. LÄS!