Stackars dejtande män?

Det har ju debatterats mycket på slutet. Och det blev lite som en sanning att det är svårt för män att hitta någon att ”vara” med.

Forskningen visar tvärtom att en större andel män nu bildar familj än tidigare.

Johanna Rickne skriver en bra text. Utdrag nedan.

”Är det då fel att kvinnor ratar män? Nej, det stämmer. Men män ratar också kvinnor. Romantik är inte ett fenomen som bara uppstår slumpmässigt och utan inblandning av medvetna val. I ett dejtingexperiment  undersöktes preferenser när det gäller intelligens. Kvinnor föredrog att dejta smartare män samtidigt som mindre smarta män ratades. Männen föredrog också smartare kvinnor, men bara så länge som hon uppfattades som osmartare än honom själv.

Att sluta rata smarta kvinnor skulle således kunna vara ett tips för den man—oavsett inkomstnivå—som vill ha en förbättrad situation på dejtingmarknaden!”

Också Anna Hellgren har skrivit en bra text.

”Män med låg status vad gäller utbildning, ekonomi och arbete har lättare att skaffa familj i dag jämfört med på 1970-talet, och detsamma gäller högstatuskvinnor. 

Bland de senare har nio av tio barn och partner vid 40-årsdagen i dag, jämfört med sju av tio för 40 år sedan. På 1970-talet hade hälften av de lågutbildande och –avlönade männen familj – i dag två tredjedelar. 

Samtliga har vunnit på jämställdhetspolitikens normer och reformer.”