Hej Filip!

I torsdags träffade jag Filip Horvath Nyman. En av Ungdomens Nykterhetsförbunds nyvalda förbundsordföranden. Ohämmat och oombett strösslde jag med gamla anekdoter och visdomar från UNF ”på min tid” (jag satt i förbundsstyrelsen 97-03).

Filip berättade att de är ett gäng vassa förbundsstyrelseledamöter med stor kunskap och driv i frågor om alkohol- och narkotikapolitik. De kommer att fortsatt driva frågan om alkoholreklamen som flödar och förföriskt vill locka oss att tro att livet blir lite bättre med berusning. Fast egentligen vill alkoholföretagen tjäna pengar på oss.

De kommer också att ta ett grepp kring den allt högljuddare diskussionen om legalisering av narkotika. Det ser jag verkligen fram emot.

Varför? Ju fler som slipper hamna i risk- eller missbruk desto bättre. För de själva, deras anhöriga och samhället.

lippie