Det trodde jag inte för tjugo år sedan

Jag är knappast ensam om att ibland dystert tänka ”inget händer”, ”ska något någonsin bli bättre” och andra dystra tankar.

I dagens värme, där Gävle toppade i landet, har jag bland lite annat gått igenom X antal nummer av de senaste magasinen jag har i min tidningstjänst på plattan.

Det finns två ”trender” som både passar mig väl och som jag hoppas håller i sig.

Den ena är vurmen för veganskt och vegetariskt. Så gott som alla skriver mer eller mindre om det. VeckoRevyn har just haft det som temanummer. Tänkte också på en godisbutik i Gävle som skyltade stort med att de fått in den hajpade veganglassen nyligen. Jag vet att jag ofta gnäller på restauranger som är alldeles för usla på detta, men trots det … Det har verkligen skett en förändring. Veggo är inte wierd längre.

 

Att de här männen som tror de ska gå under för att de inte kan grilla på ett tag är av en annan åsikt kunde inte bry mig mindre.

Vidare är tidningar också rätt fulla av tips om alkoholfritt och poängterar att alla inte vill dricka alkohol, det har visst kommit nån ny bok med käcka recept också. Amelia hade det som hett på någon temperaturmätare bland annat och något av magasinen skrev det här.

nykterfull

Nykter är det nya full alltså …

Dessutom noterar jag att tidningarna är mycket bra på att inte förutsätta att tjejer är ihop med killar, utan begreppet partner används rätt bra. Någon tidning hade en insändare om att detta missats, och tidningen bad om ursäkt och skrev att det är självklart att alla ska känna sig inkluderade.

Det är fint.

Om tjugo år kan det vara ännu bättre det här. Så jäkla hoppfullt. Och varför är det bra? Djur gillar inte att bli uppätna och inget blir bättre med alkohol.

 

1 tanke kring ”Det trodde jag inte för tjugo år sedan

  1. Pingback: Alkoholfritt rullar på | Elin Lundgren

Kommentarer är stängda.