Astrid, barn, drömmar

Jag köpte två böcker på bokrean. En var Andersens biografi över Astrid Lindgren.

Jag har läst knappt hälften. Mycket av det som tas upp i boken fanns med i programmen som gick på SVT nyligen men inte allt. BOken rotar lite djupare i turerna kring när Astrid blev gravid och hur den karln betedde sig. Och alla runt omkring. Jag vet att det var ”en annan tid”. Det är en tid jag avsky, utifrån det perspektivet.

Varför skriver jag om boken innan jag läst klart? För att jag kopplar den en del till mitt favoritradioprogram Stil. Till exempel tar boken upp Ester Blenda Nordström. Och tack vare Stil som nyligen sände ett program om henne har jag full koll!

Men. Det här med att bli gravid när det inte var tänkt. Jag har snart lyssnat klart på alla program från 2012, och i dag sade en kvinna som fick en fråga om hon hunnit med sina drömmar så här ”Jag hade så många drömmar. Men så blev jag gravid och stannade hemma många år. Sedan var drömmarna borta”. Astrid formulerade sig inte lika, men vilket slit hon fick ha utifrån situationen hon hamnade i. Jag tänker, två om ett barn, men en verkar många gånger bli den som får ta ansvaret.

Och det fortsätter. Få män som vill ta hand om sina små barn. I alla fall inte genom att ta ut föräldradagar. Ledsamt.

astrid

1 tanke kring ”Astrid, barn, drömmar

  1. Pingback: Unga Astrid | Elin Lundgren

Kommentarer är stängda.