Tebbes trubbel

I kväll har jag sträckläst ”Tebbes trubbel” av EvaEmma Andersson. Det är hennes senaste bok och kan kategoriseras som ”ungdomsbok”. Eftersom jag känner författaren har jag förärats ett signerat exemplar och det är hedrande.

Tebbe går på gymnasiet i en för henne ny klass där de så kallade klasskompisarna är så långt ifrån kompisar man kan vara. Handbollen tar så gott som all energi och tid. Tills hon, fastän hon är så fult vanlig och har frissigt hår, träffar Erik. Då splittas tiden upp lite mer.

Den där Erik är av karaktären att han skulle behöva köras i en kopieringsmaskin. Finns en så kloka 23-åringar? Man vill ju ha en i sin närhet i alla fall.

Hur som, titeln antyder att vissa problem uppstår, och inte av den enklare sorten.

Språket är enkelt och drivet och den har toppmoderna referenser i form av diverse kommunikationsappar och artister vilket stärker intrycket av ”ny”. Om den inte vore så spännande hade jag inte valt att läsa ut hela på en gång. Det är fördelen med ungdomsböcker, de går rätt bra att plöja!

Jag rekommenderar helt enkelt boken till alla som gillar att läsa. Till Elin B, min vän skolbibblatanten, ta en titt på den här. Tror idrottstemat kan fånga en grupp som annars inte känner ett lässug!

tebbe