Minimalisterna

I torsdagskväll snubblade jag in på bloggen ”Minimalisterna”.  Ett par bloggar ihop om sitt projekt att få en enklare livsstil. Först älskade jag allt. Tankarna om att livet inte mäts i många saker, att varje sak tar tid, plats och arbetstid för att tjäna ihop till den. Att det inte är hållbart att konsumera utan tanke. Jag blippade fram och tillbaka planlöst vilket var lätt eftersom det är väldigt länkat mellan inläggen.

I går började jag läsa allt från början och framåt. Det finns väldigt många bra inlägg. Mycket handlar om kläder, hur man bygger en smart garderob som inte äter upp en och hur man rensar ut densamma. Det handlar om hur plånboken, böcker, minnessaker, förråd och smart packning. Varning för saker (gratisprylar på mässor, ta med förpackningar med tvål från hotell) som man kanske inte tänker på är ”bovar”. En del hänvisningar till litteratur och andra texter.

Jag uppskattade allt väldigt mycket, eftersom jag passivt jobbar med att ha ett enkelt liv. Var sak har sin plats och så vidare. Mina egna tankar om prylar och sånt kan vi ta vid annat tillfälle dock.

Men jag skulle inte ha läst så mycket på en gång. För jag blev trött på deras månadsredovisningar av saker in och ut (förstår att de skriver mycket för sin egen skull) som blir skittråkigt för mig. Scrollade förbi. Något som jag sällan drabbas av är att jag tycker att någon är så himla präktig. Detta eftersom jag är ganska präktig själv. Men här ligger jag i lä. De mediterar, de tester nya grejer varje månad (alkoholfritt, skärmfritt, TV-fritt osv), de springer lopp osv.

Jag läste fram till graviditeten blev ett faktum. Eftersom jag är ointresserad av gravidkläder och barnsaker gav jag upp där. Men! Jag kommer att läsa också resten.

Fick det någon konsekvens? Eftersom dagen började helt grå gjorde det inget att jag skulle tvätta. Så jag har tvättat och strukit. Det tar tid att stryka, men är rätt kul för det blir så fint. Jag har också tvättat en matta och av olika anledningar är det ett stort projekt. Har dammsugit och dammtorkat garderoben, en sån man går in i men inte alls lyxig här i miljonprogrammet. Jag har planerat om lite krukväxter och jag har kört över diskstället med Svinto. Under tiden håller jag på med mitt projekt ”lyssna igenom alla Stil-program”. I morgon kommer ett litet besök så jag har handlat saker som behövs för att laga nåt gott inför det.

Jag har läst ut en bok och funderat över hur jag ska förvara högarna av böcker som är ”att-läsa” och kanske om någon av böckerna inte hör dit längre.

Så kom solen! Så jag gick en kort promenad. Fotade den fina blomman då. Nu är solen borta igen så att jag plockade fram datorn känns helt bra.

promenadblomma

 

En reaktion på “Minimalisterna

  1. Pingback: 2015 | Elin Lundgren

Kommentarer inaktiverade.