Publicerat den här veckan

Jag har svarat på en debattartikel om åkeribranschen som Moderaternas ordförande i Sandviken hade skrivit i början av veckan.

HÄR är mitt svar.

Och så har jag tillsammans med Matilda Ernkrans skrivit om mat och jobb.

Poängen är:

– En långsiktig livsmedelsstrategi som svarar på vilken matproduktion vi ska ha i Sverige och hur den kan bidra till att nå gemensamma klimat- och miljömål och samtidigt stärka konkurrenskraft för svensk mat och jobb.
– En nysatsning på ”Svensk mat”. Vi skapar ett bolag, gemensamt ägt av staten, branschen och intresseorganisationer i samverkan, för att stärka konkurrenskraften, exporten och den svenska matens möjligheter byggt på våra mervärden om god miljömässighet och gott djurskydd.
– Vi stärker konsumentens rätt med tydliga innehållsförteckningar och märkningar. Vidareutvecklar Miljöstyrningsrådet för stöd i hållbar livsmedelsupphandling
– Bekämpa gifterna i maten. Vi satsar 371 miljoner mer än regeringen på landsbygdsprogrammet, för att t.ex. stödja ekologisk produktion. Vi vill också förbjuda Bisfenol A i alla matförpackningar och införa en skatt på kadmium för att minska dess användning.
– Lyft fram de goda exemplen för fler att inspireras av, Guldhedsskolan i Göteborg som lagar 85 procent från grunden, har nästan 50 procent ekologiskt och minst en dag i veckan med vegetarisk buffé.

HÄR finns det.