Jag är en del av en historisk seger

Djurens rätt, tidigare Nordiska Samfundet Mot Plågsamma Djurförsök, har arbetat mot kosmetikatester på djur i mer än 35 år. Min mamma var medlem på 80-talet och länge låg några svartvita medlemstidningar kvarglömda på ett ställe och jag läste dem i bland. Självklart med skräck över de bilder som visade hur djuren hanterades i den här industrin.

Jag har varit medlem i Djurens Rätt jag vet inte hur länge nu. Jag och säkert många av er har haft deras lista i plånboken med märken som inte testat på djur.

Från och med 13 mars är det förbjudet att saluföra kosmetiska produkter som har djurtestats. Att utföra djurtesterna har dock varit förbjudet sedan tidigare.

Förbudet gäller nya tester och produkter som redan testats får fortsätta tillverkas och säljas.

Förutom smink innefattas tvål, tandkräm, hårspray, deo, parfym mm.

I arbetet har Djurens Rätt uppmärksammat riksdagsledamöter på djuren sida. Jag har spridit kampanjer och skrivit motioner så jag antar att det var därför jag bjöds på tårta ihop med Jens Holm (V), Sara Karlsson S) och Helena Leander (MP). Notera oss på bilden till höger.

Jag vill tacka alla kämpar som varit en del av det här under alla år. För att göra det lättare för framtida konsumenter och viktigast av allt, för djuren.