Respekt för demokratin

demokratin

Tillsammans med mina riksdagskollegor och en kommunpolitiker från varje kommun i länet uppmärksammar vi demokratins villkor.

Utdrag ur texten nedan. Hela kan du läsa HÄR.

”Som kommunpolitiker har du ett helhetsansvar för att ekonomin ska gå ihop i alla verksamheter och för att fördelningen av medel ska styras av behov och ett jämlikt perspektiv. Ibland innebär det förändringar som innebär försämringar i ena änden, men som i slutändan gynnar kommunens medborgare och välfärdens kärnuppdrag. Skolstrukturer är ett exempel där debatten helt förståeligt kan bli rejält infekterad. Politiker har som uppdrag att utifrån ekonomisk ram och utifrån olika förutsättningar ge unga invånare så bra utbildning som möjligt. En mycket stor del av kommuners budget går till skola och äldreomsorg, och pengarna ska förstås användas på bästa sätt. Som politiker vill man då värna rätten till utbildade lärare och bra lokaler. För att kunskapsinhämtningen är den stora meningen med skolan. Det kan stå i motsats till många andra intressen, som inte har med uppdraget att ge alla elever goda förutsättningar till god och likvärdig kunskapsinhämtning att göra.”

”Det fina med demokratin och partipolitiken är att alla, även du, är välkomna att vara en del av det grupparbetet. Ju fler vi är, desto bättre går det att fånga upp goda idéer och tankegångar. Drömmen för oss med uppdrag vore att det stod en hel hord partimedlemmar bredvid oss och aspirerade på uppdrag. Om fler personer är beredda att lägga av sin tid och energi för detta, så kommer urvalet och kompetenserna att bli högre. Det vill alla.

Har du en idé om hur du vill att samhället ska se ut? Kontakta det parti som är närmast din värdegrund. Du kommer att få utbildningar och möjlighet att engagera dig efter egen tid, lust och ork.”