Aldrig vi och dom

aldrig

Som de främsta representanterna för Socialdemokraterna i Gävle vill vi, jag och Ahmed Amin vara tydliga med att vi vill se en solidarisk migrationspolitisk. Vi tycker bland annat, precis som Socialdemokraternas partikongress, att ”permanenta uppehållstillstånd och möjlighet till familjeåterförening ökar tryggheten och främjar en bra etablering”.

Partiledningen lovade en tillfällig lagstiftning, och vi är därför besvikna för att det löftet nu är brutet. Vi kommer att fortsätta arbeta för det vi tror på. Vi tänker inte vara tysta.

Vi vill också ta avstånd från all typ av retorik som kan ses som utpekande och skuldbeläggande mot människor födda i andra länder än Sverige, som flytt hit för sina liv.

Vår övertygelse är att människor gör det de är nödda och tvungna. Och vi har tilltro till att alla människor gör sitt bästa utifrån situation och de chanser de får.

Att det inte får finnas ett vi och dom är självklart. Det är ingen klyscha, och det måste försvaras varje dag. För att vi tar de här raderna i Stig Dagermans text på allvar.

”Ni som ej blev valda – men ändå frihet äger,
hjälp oss att bära den tunga flykt vi bär!”