Patrik, Bengt, jag och demokratin

demokrati

Folkteatern kör projektet ”Drömmar och Demokrati”. Som en del i det samtalade jag och Patrik Stenvard, under ledning av Bengt Söderhäll, om olika demokratiska frågor och politikens förutsättningar i helgen. Länsmuseet pratade först politisk konst och lät oss sedan ha diskussionen hos dem. Tack för det. Och tack ni som lyssnade och samtalade med oss.

Ibland önskar jag att fler engagerade sig i politiken så de fick kännedom om hur mycket tid människor lägger på att resonera, väga saker emot varandra och slutligen prioritera. Jag vågade mig också på att skoja lite om Briggen Gerda, apropå det. Modigt av mig.

Önskade det fanns tid och utrymme för att samtala med andra politiker och med allt folk på det här sättet.

Jag är också glad över att jag såg urpremiärerna av Drömkväde och Utopier. Båda mycket, mycket bra. Se om du kan.