Sista Stockholmsveckan för året och Riv alla stängsel

Den var förra veckan! Fast den inleddes med ett kommunfullmäktigemöte i Gävle. Där återremitterades ärendet om försäljningen av Gavlegårdarnas, dvs kommuninvånarnas, fastigheter så därför kallades vi till ett extra KF i morgon … På den korta tiden ska styret hinna svara på en massa frågor som ställdes. Vi får se.

Annars har det varit en mix av votering, gruppmöte, ytterligare en informationssittning om förslaget till sexualbrottslagstiftning byggd på frivillighet som Löfven nyss presenterade, seminarium om Nobelpriset och vikten av forskning, diskussioner om ytterligare en kommande proposition som är lite hemlig fortfarande och diskussioner med justitieutskottet om kriminalpolitiken bland annat. I torsdags var jag utkvittad från både utskott och votering för att istället träffa Polisförbundet i Gävleborg och ta del av deras diskussioner, vilket var både trevligt och givande. Tack för den möjligheten.

I fredags, efter slutvoteringen, och innan min vän kom, så hann jag i godan ro julstäda kontoret. Så det ser lite trevligt ut när jag kommer tillbaka igen. Inga överflödespapper, inga bruna blad på växterna om det inte hunnit komma nya osv.

Vad gör jag då den här veckan, har julledigheten redan inträtt? Slappar jag sönder mig. Nej. En mycket bra sak med den här veckan som jag kan spendera i Gävle är möjligheten att ha möten med folk på hemmaplan. Samtal som behöver tas finns det nu utrymme för. Dessutom finns det en del att läsa. Som utredningen om föräldraförsäkringen. Se till att alla mejl som ska besvaras är besvarade. Möten i början på året avstämda. Bara uppdatera bloggen en aning. Ni vet.

I går kväll var jag med när S-kvinnor hade uppstart på sin verksamhet med sång. Fokus på kamp och frihet. Fick vetskap om en för mig ny sång, en ny favorit. Riv alla stängsel. Tänk på det!