Fritidspolitikerna är vakna

kursledare

Lördag morgon. Dags för kurshelg två av fyra i den utbildning som Socialdemokraterna i Gävle har, Framtidskretsen. Ett femtontal sossar i kommunen som valt att lägga massor med tid på att bli utbildade för att kunna ta ledande uppdrag i politiken.

På bilden ser ni mig och och Ahmed, som tillsammans med Daniel är kursledare. Just nu håller Daniel ett pass om hur en kommun fungerar. Resten av helgen har vi enbart externa föreläsare som ska dela med sig av sin syn på styret av en kommun. Superroligt och intressant, också för oss som håller ihop det förstås.

Det är kul förstås, men också alla dessa fritidspolitiker gillar egentligen sovmorgon. Men demokratihjältar lägger sin fritid på detta. Om någon undrar om de har betalt för detta är svaret nej. Det finns lyckligtvis människor som ser kunskapsinhämtning som en investering i sig själv.

I går kväll bakade jag kakor (utan olika allergener), för att de ska få bra fika i eftermiddag.

Innan det igår var jag heldag på en högstadieskola och träffade tre åttondeklassare och talade om demokrati och politik, hur det fungerar. Väldigt kul!

Var en sväng till Axmar och förrättade en vigsel innan helghandlingen i går också. Livet.

(Ja, jag vet att jag är sk heltidspolitiker. Jag syftade på alla andra i det här rummet.)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *